Het verhaal van Javier

Jeetje, waar moet je toch beginnen!?
Diva blik? Gemeen? Bitch? Braaf? Lief? Brutaal? Spontaan?

Ingeborg is een definitie op zich. M’n eerste gevoel zei tegen mij: Ik kan wel een boek schrijven over Ingeborg, en dan pas zullen mensen begrijpen hoe zij in elkaar zit! Maar zelf dan heb je niet genoeg woorden om haar te omschrijven. En toch spreek ik mezelf tegen doordat ik ook zeg dat er juist geen woorden zijn voor wat zij voor sommige mensen betekent heeft. Er zijn mensen die niet met Ingeborg om kunnen gaan maar voor mij was ze een navigatie die ik nodig had op het moment dat ik de weg kwijt was. Ze leerde me over dingen praten, en alles op een rijtje te zetten en ze confronteerde me keihard als ik me weer als een eikel gedroeg!

Vraag Ingeborg hoe het met haar gaat en ze zegt het volgende: het gaat lekker! Met mijn kinderen gaat het goed, mijn zoon dit, mijn dochter dat, mijn hond sus, mijn vriendin doet het goed op werk enzovoort. Maar wat je geen één keer hoort is hoe het met Ingeborg zelf gaat. Zij is iemand waar je onvoorwaardelijk op kan rekenen en zich zelf opzij zet om een ander te helpen. Gevoel van andere gaan voor haar eigen gevoelens. Wat ik nu zeg is niet goed voor niemand maar het zegt wat voor groot hart Ingeborg heeft. Het mooie aan haar is dat ze lekker mondig is en haar mannetje staat wanneer dat nodig is! Ik ben blij dat het goed met haar gaat en gezond is, want dat is haar van harte gegund!

Tijd is relatief maar wij zien elkaar hopelijk snel weer een keertje!

Alle geluk toegewenst!

Javier