Het verhaal van Tinka

Wyldenmerk…

kan me nog goed herinneren toen ik daar kwam in 2008. Spullen gepakt en met volle auto van Almere naar Friesland… wat was dat spannend. Toen ik aankwam stond mijn begeleidster al op mij te wachten. Ingeborg als een tweede moeder bracht zij mij de weg op mijn nieuwe woonlocatie. Ik kwam daar om mijn diploma vmbo zorg en welzijn te halen.. ik had ongeveer 4 maanden de tijd om mezelf klaar te maken voor het examen! HELP waar moest ik beginnen.. biologie Nederlands totaal niet mijn ding.

Ingeborg heeft mij na de eindstreep geholpen, elke dag na school zat ik met ingeborg aan tafel te leren voor het examen.. en OH wat had ik het moeilijk kan me nog herinneren dat ik met tranen bij Ingeborg zat ik kan dit niet het lukt me niet.. het enige wat mij werd gezegt JIJ KAN DIT!!! biologie Nederlands Engels enz ingeborg zat elke dag met mij te leren. Toen was het zover de examens moesten gedaan worden wat was ik bang, maar kan me nog goed herinneren dat mijn lieve begeleidster sochtends naar mij toe kwam, en zei jij kan dit je hebt je zo goed voorbereid  jij kan dit.

En daar ging ik op na school.. dagen erna was het zover wachten op de uitslag daar stond ik klaar om me tas omhoog te hijzen, samen met ingeborg en mij maatje gavi. En toen kwam de uitslag en JA HOOR TINKA HAD HET GEHAALD. Blij dat ik was wat jongeren in 1 jaar leren heeft mijn begeleidster mij in 4 maanden tijd geleerd. Tinka had officieel haar vmbo diploma gehaald met dank aan de goede  begeleiding.

Maar school was niet het enige naast mijn school, heeft ingeborg mij ook goed geholpen in mijn persoonlijke stijl. Ik kwam aan als best hard persoon, Heb veel gespreken gehad met mijn begeleidster waardoor ik in 1 jaar tijd erg veranderd bent. Ik kwam terug in almere en wist wat ik wou bereiken met dank aan onze gespreken.

Tot de dag van vandaag vraagt zij nog Hoe het met me gaat. Wat erg fijn is ben gewend mensen komen en gaan. Maar ingeborg  blijft staan! Ik heb veel aan mijn begeleiding gehad en als ik het over kon doen, had ik het zo weer gedaan. Voor jongeren die zo hun problemen hebben is het moeilijk  begeleiding te vinden, die ook begrijpt hoe en wat. Ingeborg is iemand die goed weet wat goed voor de jongeren is, en ook de manier waarop. Je doelen bereiken is voor haar erg belangrijk, en wat goed is voor de jongeren. Blijven hangen werkt niet vooruit kijken is wat wij nodig hebben. Ik heb een fijne tijd in Friesland gehad. En bedank bij deze Ingeborg nog tot de dag van vandaag met de hulp naar mijn toekomst.

Dikke kus voor me lieve begeleidster